Facebook
fryksas logotyp svg
fryksas logotyp svg
Utsikt över Orsasjön och Dalarnas blånande berg

Vår på Fryksås

Vi slutför nu vårens förberedelser för en hektisk sommar. Delar av byggnaden renoveras och vi håller därför restaurangen samt hotellet öppna under utvalda dagar:


31 maj-1 juni

Från den 5 juni håller vi öppet som vanligt.


För större sällskap eller konferenser öppnar vi gärna upp restaurang och hotell. Hör av dig för att diskutera upplägg och offert.


Bokningen är öppen som vanligt - gör såhär:

Boka bord gör du med ett mejl till hovmastare@fryksashotell.se. Det kan dröja ett par dagar innan du får svar men vi tar självklart hand om alla bokningar.

Boka boende gör du på här på hemsidan.

Se aktuella erbjudanden här nedanför.

Vi ser fram emot att höra av dig!

Dalkulla
Renovering4

Erbjudanden och paket

<>
Midsommar på Fryksås

Midsommar på Fryksås

Midsommar är kanske vår bästa mattradition och den vill vi verkligen ta till vara. På midsommarafton mellan kl 12.00 -14.00 serverar vi vår midsommarl...

Läs mer »
Vandringssemester

Vandringssemester

Lummig grönska på våren, trolska vyer och svamprika skogar på hösten. Vild och vacker natur, sjöar och tjärnar för bad och mysiga platser för en picni...

Läs mer »
31/8-1/9 Outdoor Training Camp med Sabina Dufberg

31/8-1/9 Outdoor Training Camp med Sabina Dufberg

Inled hösten på bästa sätt och ägna en helg åt ditt välbefinnande och din hälsa. Under ledning av inspirerande Sabina Dufberg och tillsammans med ett ...

Läs mer »
Romantiska paketet

Romantiska paketet

Prioritera tid med varandra och låt oss skämma bort er under några dagar på Fryksås. Ni bor skönt i dubbelrum eller svit, där bubbel och snacks möt...

Läs mer »

Välkommen till Fryksås Hotell & Gestgifveri

I historisk fäbodmiljö, med en storslagen utsikt över sjöar och blånande berg och med vildmarken utanför knuten, är Fryksås Hotell och Gestgifveri den perfekta basen för att utforska Dalarna.

Oavsett om du letar efter en kulturell, smakrik, avkopplande eller aktiv semester, eller en inspirerande miljö för dig och dina kollegor, hjälper vi gärna till att förverkliga dina planer.

Upplev kulturen genom lokal konst, hantverk och mat eller upplev vinterns alla julmarknader, konserter och shower i närområdet. Få upp pulsen med skidåkning, skridskor, vandring och adrenalinnivån med hundspann och skoter. Utforska vildmarken med fiskespö, kikare eller korg. Öka kreativiteten och produktiviteten i mötesrum med bra utrustning och fantastisk utsikt.

När du är redo, välkomnar vi dig tillbaka för en bastu, en stund i utomhusjacuzzin, en härlig måltid och avslutningsvis en god natts sömn.

orsa69 1 1

Erbjudanden & Paket

Vandring 2

Vandringspaket

Lummig grönska på våren, trolska vyer och svamprika skogar på hösten. Vild och vacker natur, sjöar och tjärnar för bad och mysiga platser för en picnic. Med en bas i Fryksås har du tillgång till fantastisk vandring runt knuten, samtidigt som du bor bekvämt och får nya matupplevelser. Ett par kilometer bort finns Grönklitt med leder för vandring och mountainbike som erbjuder varierande karaktär och svårighetsgrad. Dessutom går Siljansleden, en av STF:s utvalda signaturleder, i genom Fryksås.

Med ett vandringspaket laddar du för dagen med god frukost i matsalen. Vi packar och skickar med matsäck, dryck och kaffe/te för vandringen och skickar med kartor och tips på leder. Boka gärna bastun eller bubbelpoolen för att ta hand om trötta muskler efter vandringen, eller koppla av med en bok eller ett spel i loungen. När du är redo, välkomnar vi dig till kvällens trerättersmeny i matsalen som lagas med de bästa lokala råvarorna som är i säsong.

Pris från 2190 kr per person, vilket inkluderar

  • Övernattning i dubbelrum
  • Fryksås frukost
  • Trerätters middag
  • Lunchmatsäck
  • 1 timmes bokning av bastu & bubbelpool per dag

Läs mer och boka här

AdobeStock 343550570

Romantisk minisemester

Prioritera tid med varandra och låt oss skämma bort er under några dagar på Fryksås.

Ni bor skönt i dubbelrum eller svit, där bubbel och snacks möter er efter incheckning. Häng kvar på rummet, boka en timme i vår utomhusjacuzzi med utsikt över dalen, ta en skidtur eller en promenad och koppla av en stund i lobbyn.

När ni är redo träffas vi i matsalen, där ni en kväll äter en femrättersmeny baserad på lokala råvaror i säsong. Övriga kväll/-ar serveras vår trerättersmeny.

På morgonen är frukosten uppdukad från kl 8.00.

Pris från 2 190 kr per person för 1 natts vistelse, eller 3 990 kr per person för två nätter


I priset ingår:

Boende i dubbelrum

Dag 1:
375 ml mousserande med tilltugg på rummet
5-rättersmeny
Badrockar på rummet
1 timme i bastu och bubbelpool - i mån av plats, boka gärna tid när du bokar rum.
Fryksås frukostbuffé

Dag 2:

Cocktail och snacks innan middagen
3-rättersmeny
Fryksås frukostbuffé

Vi erbjuder vinpaket som satts samman för att komplettera varje meny. Alkoholfritt alternativ finns.

Paketet är möjligt att boka från januari till och med oktober.

Sabina Dufberg Press 2021 25 min

31/8-1/9 Träningshelg med Sabina Dufberg

Inled hösten på bästa sätt och ägna en helg åt ditt välbefinnande och din hälsa. Under ledning av inspirerande Sabina Dufberg och tillsammans med ett gäng peppade deltagare tränar du i den vackra naturen runt Fryksås, får ny kunskap och inspiration och har gott om tid att njuta av avkoppling, god mat och dryck.


Sabina har 30 års erfarenhet som tränings- och livsstilscoach till privatpersoner och företag och har bland annat varit coach i Biggest Loser. Hon har skrivit tre böcker om träning och är flitigt anlitad som föreläsare på temat En hållbar livsstil: träning, kost och det mentala.

Läs mer här.

Foto

Fryksås Hotell och Julia Karner

Partners